Bug reports

Information and updates for the "Le Royaume des Ombres" mod by Xaphan. If you have any questions or suggestions for these mods, please post them here.

Moderator: Xaphan

Fellerd
Posts: 3
Joined: Sun Feb 15, 2015 7:27 am

Re: Bug reports

Post by Fellerd » Sun Feb 15, 2015 7:45 am

Hello!I am one of the users with Windows XP errors.I'm aware that they're known about,I'll just share the errors I'm experiencing,hoping it will help for the fix.
Errors:
Location : D2Common\DATATBLS\DataTbls.cpp, line #1735
Expression : Exceeded maximum allowable number of states

and

Assertion Failure
Location : D2Common\UNITS\Units.cpp, line #2017
Expression : ptUnit

I also recently experienced errors when loading the game through d2se(it was something about d2dreamlands),but I fixed it-found a missing "#" in the d2se setup where it says to use the before-mentioned dll.It's loading properly now,except for when I try to start the game with a character(newly created,I deleted the old ones,because they had obsolete stuff in their inventory)I experience the 2 errors I stated above.I hope my info helps,and good luck with the future of the mod :) .

P.S. How can I attach my debuglog?It doesn't allow txt,I tried a doc,it doesn't allow that either.

User avatar
kingpin
Site Admin
Cherub
Posts: 10865
Joined: Sat Jan 11, 2003 12:51 pm
Contact:
Sweden

Hand-picked

Re: Bug reports

Post by kingpin » Sun Feb 15, 2015 9:24 am

Fellerd" wrote:Hello!I am one of the users with Windows XP errors.I'm aware that they're known about,I'll just share the errors I'm experiencing,hoping it will help for the fix.
Errors:
Location : D2Common\DATATBLS\DataTbls.cpp, line #1735
Expression : Exceeded maximum allowable number of states

and

Assertion Failure
Location : D2Common\UNITS\Units.cpp, line #2017
Expression : ptUnit

I also recently experienced errors when loading the game through d2se(it was something about d2dreamlands),but I fixed it-found a missing "#" in the d2se setup where it says to use the before-mentioned dll.It's loading properly now,except for when I try to start the game with a character(newly created,I deleted the old ones,because they had obsolete stuff in their inventory)I experience the 2 errors I stated above.I hope my info helps,and good luck with the future of the mod :) .

P.S. How can I attach my debuglog?It doesn't allow txt,I tried a doc,it doesn't allow that either.
The error happens because D2Dreamland.dll is required to run. I'm working on fix the issues for winXp users, so expect it to be solved in next patch Xaphan releases.

User avatar
FPeacee
Posts: 50
Joined: Thu Feb 05, 2015 10:44 pm

Re: Bug reports

Post by FPeacee » Tue Feb 24, 2015 2:08 pm

Does not let me craft a hand crossbow with sockets, any reason?

User avatar
Jelle
Posts: 6
Joined: Sat Nov 17, 2007 3:42 pm

Re: Bug reports

Post by Jelle » Tue Feb 24, 2015 8:02 pm

Orb of transmutation doesn't work on quivers (tested with a major orb on a normal sanctified quiver)

User avatar
FPeacee
Posts: 50
Joined: Thu Feb 05, 2015 10:44 pm

Re: Bug reports

Post by FPeacee » Thu Feb 26, 2015 5:18 am

When I have a soulstone shard(or w/e the monster token is from Andariel) is in my inventory, I can't look at set items without crashing. So putting them in the set helmet is out of the question..

EDIT:
I'm wearing the viz-jaqtar set if that makes a difference as well

User avatar
Lucifer666
Forum Legend
Arch-Angel
Posts: 1998
Joined: Mon Jan 23, 2012 1:28 pm
Location: Serbia

Re: Bug reports

Post by Lucifer666 » Tue Mar 03, 2015 11:26 am

???in your inventory or when you socket it???are you aware of the D2 engine limitation of 44 lines per item???never socket a item with more than two lines in a Set piece...
Look down at the body you may see no trace of wounds but in the eye the eye of the beholder one cannot asume.
Not a drop of blood is drawn but you know how it bleeds beware of the sharp edged weapon called human being
It is a shield of passion and strong will from this I am the victor instead of the kill

I will not feed your hunger, instead I bite the pain looking not back, but forward
I bite down hard
try to cover up the trail of deceit and daggers spawned from your soul

http://miyoshino.la.coocan.jp/eswiki/?Diary_Lucifer666

05/11/2012 I am now an ANGEL,damn and I always though that I'd be a Demon when I grew up...

User avatar
Xaphan
Hosted Forum Moderator
Arch-Angel
Posts: 1101
Joined: Fri Oct 08, 2010 10:55 am
France

Re: Bug reports

Post by Xaphan » Tue Mar 03, 2015 4:53 pm

Sometimes, when you try to hover a set item, the game crash. It's very random and probably due to an edit Iv'e done on set items display (Kingpin did show me this). However I have no idea why it is random and how to fix it, but it's something I want to fix in the future :)

User avatar
FPeacee
Posts: 50
Joined: Thu Feb 05, 2015 10:44 pm

Re: Bug reports

Post by FPeacee » Wed Mar 04, 2015 9:50 am

Just in the inventory, I was planning on socketing it into the helmet. I did forget about the two lines though, thanks. Wouldn't have worked anyways

TryProxy
Posts: 4
Joined: Tue Mar 10, 2015 7:54 pm

Re: Bug reports

Post by TryProxy » Tue Mar 10, 2015 8:26 pm

Hi, congratulations for this mod, (I state that I use ubuntu with wine) I have installed the version 5.00 and update 5.02 and I have found 4 problems:
the first has already been explained some post higher...
Fellerd" wrote: Errors:
Location : D2Common\DATATBLS\DataTbls.cpp, line #1735
Expression : Exceeded maximum allowable number of states

and

Assertion Failure
Location : D2Common\UNITS\Units.cpp, line #2017
Expression : ptUnit
The second problem was an "access violation" etc etc selecting certain items
The third was that the game (once solved the first and the second problem) crashed just the character going out from any city
Since I am a huge NOOB, I solved the problem by changing 2 files with those of version 4.00 and 4.01
Specifically I changed the following files:
D2Mod.ini, Patch_LrdO.mpq and I added the folder "data" with music folder for any act in /Diablo II/MODS/Le Royaume des Ombres/ because (my fourth problem) in the version 5.00 in the cities you could hear the music of the original Diablo2
At the moment I have not encountered any other problem or crash (but I'm sure it isn't definitely the best solution could found)

I write because if maybe someone else has similar problems can try this NOOB way XD

User avatar
Xaphan
Hosted Forum Moderator
Arch-Angel
Posts: 1101
Joined: Fri Oct 08, 2010 10:55 am
France

Re: Bug reports

Post by Xaphan » Tue Mar 10, 2015 9:54 pm

Hmm, I guess your playing on windows XP, right ?

If yes, there is a know issue with this OS and the mod currently. It's almost fixed but an other issue has been found that prevent me to release the fix for now.

TryProxy
Posts: 4
Joined: Tue Mar 10, 2015 7:54 pm

Re: Bug reports

Post by TryProxy » Tue Mar 10, 2015 10:19 pm

no, i play in linux (ubuntu) with Wine :)

User avatar
Xaphan
Hosted Forum Moderator
Arch-Angel
Posts: 1101
Joined: Fri Oct 08, 2010 10:55 am
France

Re: Bug reports

Post by Xaphan » Tue Mar 10, 2015 11:02 pm

Oh ok!

Well, I can't really make sure the mod will work correctly on linux unfortunately.

TryProxy
Posts: 4
Joined: Tue Mar 10, 2015 7:54 pm

Re: Bug reports

Post by TryProxy » Tue Mar 10, 2015 11:25 pm

np, I'll try the same, and eventually I will write what does not work ^^

User avatar
Lurix
Dark Alliance Beta Test
Champion of the Light
Posts: 491
Joined: Tue Aug 31, 2010 9:30 am
Location: Birmingham, UK
Bulgaria

Re: Bug reports

Post by Lurix » Thu Mar 12, 2015 5:42 pm

Hello Xaphan, I think I`ve said this before, but you`ve done a great work within your mod.
I`ve just downloaded it again and I noticed a small bug, while it`s a not big issue and it`s not a gameplay bug could be still annoying - some of the skill icons become transperant in the control panel, probably because using color index of 000000, if you`re using photoshop and you wanna spend some time on fixing this I`ve a ready pallete which I`m using for my SkillIcons which prevents this from happening.

Cheers ;)

User avatar
Nacnud
Posts: 41
Joined: Sun Nov 16, 2003 9:20 am
Location: Mississippi,USA

Re: Bug reports

Post by Nacnud » Thu Mar 12, 2015 11:05 pm

I haven't had that problem. You might add if your using glide or not and what class player you had the problems on.

BillGatesBoss
Posts: 1
Joined: Sat Mar 14, 2015 6:40 pm

Re: Bug reports

Post by BillGatesBoss » Sat Mar 14, 2015 6:45 pm

hi Xaphan,

when i launch game, it happens

Image
Image

since i don't know what its effect, i didn't play game. So what's it exactly?

User avatar
Xaphan
Hosted Forum Moderator
Arch-Angel
Posts: 1101
Joined: Fri Oct 08, 2010 10:55 am
France

Re: Bug reports

Post by Xaphan » Sat Mar 14, 2015 8:51 pm

The problem is you are under windwos XP (I guess). Mod is not compatible with windows XP for now, until the issue is solved :)

If you'r not under windows WP, make sure that D2Dreamland.dll is in the mod folder. Your error mean the mod can't load it because it's not found.

User avatar
Lucifer666
Forum Legend
Arch-Angel
Posts: 1998
Joined: Mon Jan 23, 2012 1:28 pm
Location: Serbia

Re: Bug reports

Post by Lucifer666 » Tue Mar 17, 2015 10:30 am

he is XP...i know cuz i got those same errors and then some more...anyway any news on will the next patch work on XP???
Look down at the body you may see no trace of wounds but in the eye the eye of the beholder one cannot asume.
Not a drop of blood is drawn but you know how it bleeds beware of the sharp edged weapon called human being
It is a shield of passion and strong will from this I am the victor instead of the kill

I will not feed your hunger, instead I bite the pain looking not back, but forward
I bite down hard
try to cover up the trail of deceit and daggers spawned from your soul

http://miyoshino.la.coocan.jp/eswiki/?Diary_Lucifer666

05/11/2012 I am now an ANGEL,damn and I always though that I'd be a Demon when I grew up...

User avatar
Xaphan
Hosted Forum Moderator
Arch-Angel
Posts: 1101
Joined: Fri Oct 08, 2010 10:55 am
France

Re: Bug reports

Post by Xaphan » Tue Mar 17, 2015 11:29 pm

It will yes. Kingpin told me he still need some weeks to fix the issue. I also need some weeks to complete version 6.00 so hopefully Dreamland will be updated when I'm done :)

Strangelet
Posts: 3
Joined: Wed Apr 01, 2015 12:25 am

Re: Bug reports

Post by Strangelet » Wed Apr 01, 2015 12:31 am

Any news on 6.00?I just closed the game in vanilla mode and i want to start again as a paladin with this mod,i'm on xp.

User avatar
Xaphan
Hosted Forum Moderator
Arch-Angel
Posts: 1101
Joined: Fri Oct 08, 2010 10:55 am
France

Re: Bug reports

Post by Xaphan » Wed Apr 01, 2015 1:09 am

Still in the work :)

As of now, my plan is to include the fix for XP with version 6.00, but that is entierely dependent of if Kingpin have done it before I'm done with version 6.00 or not. He told me he still need a few weeks, so we will see.

I plan to release a public test version soon to get some feedbacks about the new mana system as well as the balance done to items. Unfortunately, it will most likely not be XP compatible.

Strangelet
Posts: 3
Joined: Wed Apr 01, 2015 12:25 am

Re: Bug reports

Post by Strangelet » Wed Apr 01, 2015 5:03 am

So wich OS are compatible with this mod?

User avatar
Xaphan
Hosted Forum Moderator
Arch-Angel
Posts: 1101
Joined: Fri Oct 08, 2010 10:55 am
France

Re: Bug reports

Post by Xaphan » Wed Apr 01, 2015 12:02 pm

Vista, 7, and, I guess, 8.
Can't tell you of older ones work (Win 95 - 98) as I do not have thems anymore.

GrandMaitre
Dark Alliance Beta Test
Crusader
Posts: 99
Joined: Thu Oct 16, 2014 8:25 pm

Re: Bug reports

Post by GrandMaitre » Wed Apr 01, 2015 4:51 pm

V 5.02 L'item pour ouvrir son coffre à distance ne fonctionne pas... J'ai essayé dans la ville et en dehors.

Strangelet
Posts: 3
Joined: Wed Apr 01, 2015 12:25 am

Re: Bug reports

Post by Strangelet » Wed Apr 01, 2015 6:05 pm

So how come it works on 7/8 but it doesn't work on the os of wich the game was made for?

Post Reply

Return to “Le Royaume des Ombres”