Can't use dt1 tools

Post here for all aspects of map making and level design. Click here to visit the Keep's official map site, Diabolic Cartography.

Moderator: Paul Siramy

Post Reply
Illyasviel
Posts: 3
Joined: Mon Oct 29, 2018 4:08 am

Can't use dt1 tools

Post by Illyasviel » Sat Jun 08, 2019 5:05 pm

The link in the tutorial is broken. I searched for github, downloaded the solution but it doesn't compile in visual studio. I finally found another github with the .exe in it but it says it's incompatible with my windows version (7 - 64).
Here's a screenshot of the errors
Image

How do I ge tthe dt1tools?

User avatar
jetaman
Hosted Forum Moderator
Champion of the Light
Posts: 318
Joined: Sat Jul 18, 2015 7:00 pm
Location: Ukraine
Ukraine

Hand-picked

Re: Can't use dt1 tools

Post by jetaman » Sat Jun 08, 2019 6:18 pm


Illyasviel
Posts: 3
Joined: Mon Oct 29, 2018 4:08 am

Re: Can't use dt1 tools

Post by Illyasviel » Sat Jun 08, 2019 9:15 pm

jetaman wrote:
Sat Jun 08, 2019 6:18 pm
Hello. Use this viewtopic.php?f=7&t=65519
How do I get the .pcx with this tool?

User avatar
jetaman
Hosted Forum Moderator
Champion of the Light
Posts: 318
Joined: Sat Jul 18, 2015 7:00 pm
Location: Ukraine
Ukraine

Hand-picked

Re: Can't use dt1 tools

Post by jetaman » Sun Jun 09, 2019 8:22 am

Do you mean extract as .pcx files? DT1 Studio can't do it, only .bmp. But if you want such a feature I can add that to to-do list.

User avatar
Necrolis
Site Admin
Throne
Posts: 9017
Joined: Sat Mar 25, 2006 1:22 pm
Location: The Land of the Dead
Contact:
South Africa

Hand-picked

Re: Can't use dt1 tools

Post by Necrolis » Mon Jun 10, 2019 10:05 am

Illyasviel wrote:
Sat Jun 08, 2019 5:05 pm
The link in the tutorial is broken. I searched for github, downloaded the solution but it doesn't compile in visual studio. I finally found another github with the .exe in it but it says it's incompatible with my windows version (7 - 64).
Here's a screenshot of the errors
How do I ge tthe dt1tools?
Looks like you are missing allegro. AFAIK cla$$ics GitHub repo has the win10 version of dt1tools: https://github.com/eezstreet/DT1-Tools
I have noticed people seem to forget these are command line tools, there is no GUI, thuse you need to run it from the command line or a bat file.
Image
Netiquette, Do you USE it?!?! | Nefarius' Fixed TXT Files | Terms Of Service
Blackened | Day of Death | D2GFEx
"What was yours is mine. Your land, your people, and now your life." - Lim-Dul, the Necromancer
Judgement is Final, Death is Eternal

Post Reply

Return to “Map Editing”