[1.10] Custom Tbl and D2Win.dll

This forum is for discussions on how to edit what can not be edited through the txt files, needless to say this isn't about battle net hacking.

Moderators: Nefarius, Havvoric

0
No votes
 
Total votes: 0

User avatar
afj666
Retired staff
Champion of the Light
Posts: 479
Joined: Sun Apr 20, 2003 10:15 pm
Location: Hvam St. (very small town)
Contact:
Denmark

Hand-picked

[1.10] Custom Tbl and D2Win.dll

Post by afj666 » Sat Jul 05, 2003 3:25 am

Yesssss

Got them both to work now!!!

This Dll pack contains:

D2Win.dll - modified so it can load DLL's
D2Lang.dll - Modified to the custom tbl file
D2CustomTbl.dll - The custom tbl main loader

Get them HERE!!

Note: No instructions with this time.....

EDIT: Changed url + add instructions
Last edited by afj666 on Mon Nov 03, 2003 11:59 am, edited 3 times in total.
Extended Levels Plugin | Extended Object | Plugin | CustomTbl Plugin
Your Weight Is Appropriate.... For A Medium Sized Russian Tank
Avatar Created By Go][um

User avatar
Joel
Retired staff
Dominion
Posts: 6921
Joined: Mon May 27, 2002 7:19 am
Location: Orsay
Contact:

Hand-picked

Re: [1.10] Custom Tbl and D2Win.dll

Post by Joel » Sat Jul 05, 2003 7:29 am

:cutysmiley: can I have the source ??? or are they packed with the pack ??
"How much suffering, mortal, does it take before you lose your grace?"
Shadow Empire (coming soon) | forum

User avatar
kingpin
Senior Admin
Cherub
Posts: 10905
Joined: Sat Jan 11, 2003 12:51 pm
Contact:
Sweden

Hand-picked

Re: [1.10] Custom Tbl and D2Win.dll

Post by kingpin » Sat Jul 05, 2003 11:27 am

Nice work, i knew you would have done this until i was awake ;)

Now we can start working on transfering our codes into 1.10.

User avatar
Alkalund
Retired Admin
Throne
Posts: 7597
Joined: Sun May 26, 2002 5:54 pm
Location: Toronto, Ontario, Canada
Contact:

Hand-picked

Re: [1.10] Custom Tbl and D2Win.dll

Post by Alkalund » Sat Jul 05, 2003 2:07 pm

Joel";p="111341" wrote:or are they packed with the pack ??
The source was not included with the file.

Nice work afj666, you've been doing some truly awesome code editing stuff these past weeks :)

User avatar
afj666
Retired staff
Champion of the Light
Posts: 479
Joined: Sun Apr 20, 2003 10:15 pm
Location: Hvam St. (very small town)
Contact:
Denmark

Hand-picked

Re: [1.10] Custom Tbl and D2Win.dll

Post by afj666 » Sat Jul 05, 2003 3:47 pm

Alkalund";p="111399" wrote:
Joel";p="111341" wrote:or are they packed with the pack ??
The source was not included with the file.

Nice work afj666, you've been doing some truly awesome code editing stuff these past weeks :)
Thx Alkalund. ;)

I have uploaded a newer version of the pack. This time with VC++ 6.0 source code, based on Joels D2Extended.dll source

Edit: Thx to Joel for this incredible tool
Last edited by afj666 on Sat Jul 05, 2003 4:02 pm, edited 1 time in total.
Extended Levels Plugin | Extended Object | Plugin | CustomTbl Plugin
Your Weight Is Appropriate.... For A Medium Sized Russian Tank
Avatar Created By Go][um

User avatar
afj666
Retired staff
Champion of the Light
Posts: 479
Joined: Sun Apr 20, 2003 10:15 pm
Location: Hvam St. (very small town)
Contact:
Denmark

Hand-picked

Re: [1.10] Custom Tbl and D2Win.dll

Post by afj666 » Tue Aug 05, 2003 6:22 pm

Heya

We got a new beta patch, an some may be interested in an updated version off these files.

Both the beta1 and beta2 are packed here.
http://80.196.116.209/1.10-BETA/CustomTblPlugin.exe
Extended Levels Plugin | Extended Object | Plugin | CustomTbl Plugin
Your Weight Is Appropriate.... For A Medium Sized Russian Tank
Avatar Created By Go][um

User avatar
kingpin
Senior Admin
Cherub
Posts: 10905
Joined: Sat Jan 11, 2003 12:51 pm
Contact:
Sweden

Hand-picked

Re: [1.10 beta2] Custom Tbl and D2Win.dll

Post by kingpin » Tue Aug 05, 2003 9:13 pm

Nice and quick work here. The new patch has been out for less than 24 hours and you have already updated the code ;)

User avatar
Kurziel
Posts: 37
Joined: Sat Jul 19, 2003 8:10 am
Contact:

Re: [1.10 beta2] Custom Tbl and D2Win.dll

Post by Kurziel » Tue Aug 26, 2003 5:44 pm

Bleh

I must be doing something wrong, but when I try to load Diablo using this plugin I get an unhandled exception. I redownloaded and reinstalled the dlls to make sure I had the newest ones. The only modded dlls I'm using are these and the Level/Prestlvl plugin.

The diablo error log yields: "Error opening file: data\local\lng\ENG\CustomString.tbl" (The file is there.)

The CustomTbl.log says the dll was successfully hooked and patched.

The command line I'm using is:
"D:\Diablo II\Diablo II\Game.exe" /dll "D:\Diablo II\Diablo II\D2CutomTbl.dll" -w -direct -txt

User avatar
kingpin
Senior Admin
Cherub
Posts: 10905
Joined: Sat Jan 11, 2003 12:51 pm
Contact:
Sweden

Hand-picked

Re: [1.10 beta2] Custom Tbl and D2Win.dll

Post by kingpin » Tue Aug 26, 2003 5:48 pm

Try this instead, not sure that it takes a path in the /dll

This works for me.

"D:\Diablo II\Diablo II\Game.exe" /dll "D2CutomTbl.dll" -direct -txt -w

User avatar
Kurziel
Posts: 37
Joined: Sat Jul 19, 2003 8:10 am
Contact:

Re: [1.10 beta2] Custom Tbl and D2Win.dll

Post by Kurziel » Tue Aug 26, 2003 6:00 pm

Yep, that was the issue.

The ReadMe.txt for the plugin says to use /dll <d2path>D2CustomTbl.dll which is what got me started on the path I was using...no pun intended... ;)

Thanks for the help.

EDIT: Actually, this doesn't fix it for me. :( The Unhandled Exception just occurs in a different spot now. Happens right after selecting a character (before the loading screen even appears). Currently using the command line Kingpin listed earlier, no modded tbl's (removed them for testing), and the base CustomString.tbl that comes with the plugin.
Last edited by Kurziel on Tue Aug 26, 2003 7:47 pm, edited 2 times in total.

User avatar
afj666
Retired staff
Champion of the Light
Posts: 479
Joined: Sun Apr 20, 2003 10:15 pm
Location: Hvam St. (very small town)
Contact:
Denmark

Hand-picked

Re: [1.10 beta2] Custom Tbl and D2Win.dll

Post by afj666 » Tue Aug 26, 2003 8:41 pm

[quote=Kurziel";p="124674"]
Bleh

I must be doing something wrong, but when I try to load Diablo using this plugin I get an unhandled exception. I redownloaded and reinstalled the dlls to make sure I had the newest ones. The only modded dlls I'm using are these and the Level/Prestlvl plugin.

The diablo error log yields: "Error opening file: data\local\lng\ENG\CustomString.tbl" (The file is there.)

The CustomTbl.log says the dll was successfully hooked and patched.

The command line I'm using is:
"D:\Diablo II\Diablo II\Game.exe" /dll "D:\Diablo II\Diablo II\D2CutomTbl.dll" -w -direct -txt
[/quote]

The commandline you are using are perfectly correct, and should work. BUT how are you executing the game. Are you using a shortcut? If so how does that look. Or are you using a VBA script?
Extended Levels Plugin | Extended Object | Plugin | CustomTbl Plugin
Your Weight Is Appropriate.... For A Medium Sized Russian Tank
Avatar Created By Go][um

User avatar
Kurziel
Posts: 37
Joined: Sat Jul 19, 2003 8:10 am
Contact:

Re: [1.10 beta2] Custom Tbl and D2Win.dll

Post by Kurziel » Tue Aug 26, 2003 8:46 pm

afj666" wrote:The commandline you are using are perfectly correct, and should work. BUT how are you executing the game. Are you using a shortcut? If so how does that look. Or are you using a VBA script?
I'm using a shortcut with the command line in the Target, and the "Start in" pointing to my mod directory (D:\Diablo II\Diablo II\mods\gemini).

User avatar
afj666
Retired staff
Champion of the Light
Posts: 479
Joined: Sun Apr 20, 2003 10:15 pm
Location: Hvam St. (very small town)
Contact:
Denmark

Hand-picked

Re: [1.10 beta2] Custom Tbl and D2Win.dll

Post by afj666 » Tue Aug 26, 2003 8:55 pm

[quote=Kurziel";p="124708"]
I'm using a shortcut with the command line in the Target, and the "Start in" pointing to my mod directory (D:\Diablo II\Diablo II\mods\gemini).
[/quote]

:?
Never seen that config before. Have you tried moving the dll to you mod dir and change the path to it?
Extended Levels Plugin | Extended Object | Plugin | CustomTbl Plugin
Your Weight Is Appropriate.... For A Medium Sized Russian Tank
Avatar Created By Go][um

User avatar
kingpin
Senior Admin
Cherub
Posts: 10905
Joined: Sat Jan 11, 2003 12:51 pm
Contact:
Sweden

Hand-picked

Re: [1.10 beta2] Custom Tbl and D2Win.dll

Post by kingpin » Tue Aug 26, 2003 9:52 pm

Thats exactly how i do.

using a diabloII\mods\modname

The important here is where you have put the CustomTbl.dll file.

This file should be in D:\Diablo II as example if that are your game directory.

I see that your path down here looks strange.
"D:\Diablo II\Diablo II\Game.exe" /dll "D:\Diablo II\Diablo II\D2CutomTbl.dll" -w -direct -txt
Are your game in D:\Diablo II or D:\Diablo II\Diablo II ?

User avatar
Kurziel
Posts: 37
Joined: Sat Jul 19, 2003 8:10 am
Contact:

Re: [1.10 beta2] Custom Tbl and D2Win.dll

Post by Kurziel » Tue Aug 26, 2003 11:42 pm

My game directory was actually D:\diablo ii\diablo ii\. I had a double installation of diablo (1.09 and 1.10). However, it was not performing as I had intended/thought. So I uninstalled all versions of diablo, reinstalled LoD, patched on b.net and patched to 1.10s.

Game directory: D:\diablo ii\
Mod directory: d:\diablo ii\mods\gemini
Shortcut to activate the game:
Target: "D:\Diablo II\Game.exe" /dll "D2CustomTbl.dll" -direct -txt -w
Start in: "D:\Diablo II\mods\gemini"

D2customtbl.dll, and modded D2Win.dll, D2Lang.dll installed into the Game directory, and CustomString.tbl installed into data\local\Lng\Eng in the Mod directory. Currently the CustomString.tbl is the only thing in the mod directory.

Added things back in slowly to try and pinpoint the problem.

With nothing changed, the game runs fine.

Add the modded dll's (D2win, D2lang and D2CustomTbl) and the game crashes before the title screen comes up. Game yields an Unhandled Exception. The CustomTbl.log (located in the mod directory), says the dll was successfully hooked and patched. Diablo error file says, "Error opening file: data\local\lng\ENG\CustomString.tbl."

Add the CustomString.tbl into the mod directory. Game crashes immediately after selecting a character. Game yields the following Assertion: "Location: D2Common\DATATBLS\DataTbls.cpp, line #2243 Expression: your data table is the wrong size -- do you have stale data?" CustomTbl.log says the dll was successfully hooked and patched. Diablo error txt repeats the Assertion message.

And thats where I am now. :( Sorry the post is so long. Was trying to be as detailed in my problem, and what I've tried as possible.

BTW, using D2CutomTbl.dll dated July 8, D2Lang.dll dated Aug 5, and D2Win.dll dated Aug 5.

EDIT: fixed a typo and added dll dates.
EDIT2:(in response to untamed below) The command line is as it appears above. The dll appears to be installing, seems to be an issue with reading the tbl file. All installed files were installed via cut/paste to avoid typos.
Last edited by Kurziel on Wed Aug 27, 2003 12:15 am, edited 3 times in total.

User avatar
Untamed
Forum Regular
Angel
Posts: 796
Joined: Tue May 28, 2002 2:58 am
Location: United Kingdom

Re: [1.10 beta2] Custom Tbl and D2Win.dll

Post by Untamed » Tue Aug 26, 2003 11:54 pm

any typos in the command line? i noticed that it says D2cutomtbl.dll (minus the "S") in several places and if you copied and pasted it directly from your shotcut...

yeah, its a longshot, but i thought i would be nice and point it out just in case :)
Last edited by Untamed on Tue Aug 26, 2003 11:55 pm, edited 1 time in total.
Ignorance can be cured, stupidity cannot.

User avatar
afj666
Retired staff
Champion of the Light
Posts: 479
Joined: Sun Apr 20, 2003 10:15 pm
Location: Hvam St. (very small town)
Contact:
Denmark

Hand-picked

Re: [1.10 beta2] Custom Tbl and D2Win.dll

Post by afj666 » Tue Aug 26, 2003 11:57 pm

[quote=Kurziel";p="124744"]
Add the CustomString.tbl into the mod directory. Game crashes immediately after selecting a character. Game yields the following Assertion: "Location: D2Common\DATATBLS\DataTbls.cpp, line #2243 Expression: your data table is the wrong size -- do you have stale data?" CustomTbl.log says the dll was successfully hooked and patched. Diablo error txt repeats the Assertion message.
[/quote]

:idea: now i know what your problem are. The problem itself isn't the any of the dll's. Try removing the -txt parameter from the shortcut and you game will run smothly. You HAVE to put all txt files into your mod dir else this error will come up (I know cause I have had this error myself about 10 times)

EDIT: Removed lot of the quoted message. Not really necessary :oops:
Last edited by afj666 on Wed Aug 27, 2003 12:02 am, edited 1 time in total.
Extended Levels Plugin | Extended Object | Plugin | CustomTbl Plugin
Your Weight Is Appropriate.... For A Medium Sized Russian Tank
Avatar Created By Go][um

User avatar
kingpin
Senior Admin
Cherub
Posts: 10905
Joined: Sat Jan 11, 2003 12:51 pm
Contact:
Sweden

Hand-picked

Re: [1.10 beta2] Custom Tbl and D2Win.dll

Post by kingpin » Wed Aug 27, 2003 12:01 am

I guess its enough to run with atleast one text file in there. Since thats somethings i have done a lot of times ;)

User avatar
Kurziel
Posts: 37
Joined: Sat Jul 19, 2003 8:10 am
Contact:

Re: [1.10 beta2] Custom Tbl and D2Win.dll

Post by Kurziel » Wed Aug 27, 2003 12:30 am

ok, added an unmodded armor.txt into the mod directory. Game crashes immediately after character selection. Game yields an Unhandled Exception. Customtbl.log says the dll is successfully hooked and patched. Diablo error txt lists an unhandled exception in D2lang.dll. :cry:

User avatar
afj666
Retired staff
Champion of the Light
Posts: 479
Joined: Sun Apr 20, 2003 10:15 pm
Location: Hvam St. (very small town)
Contact:
Denmark

Hand-picked

Re: [1.10 beta2] Custom Tbl and D2Win.dll

Post by afj666 » Wed Aug 27, 2003 12:48 am

It would be nice to see the error ;)
Extended Levels Plugin | Extended Object | Plugin | CustomTbl Plugin
Your Weight Is Appropriate.... For A Medium Sized Russian Tank
Avatar Created By Go][um

User avatar
Kurziel
Posts: 37
Joined: Sat Jul 19, 2003 8:10 am
Contact:

Re: [1.10 beta2] Custom Tbl and D2Win.dll

Post by Kurziel » Wed Aug 27, 2003 1:11 am

Not sure how much of the file is usefull to you, I'll post more if needed:

Code: Select all

17:47:12.030  ***** UNHANDLED EXCEPTION: ACCESS_VIOLATION (c0000005)
17:47:12.030  Fault address:  6FC1C600 02:00001600 D:\DIABLO II\D2LANG.DLL
17:47:12.030  eax:00000000 ebx:00000008 ecx:00ff2f20 edx:00000000 esi:0075d0ec
17:47:12.030  edi:0075cd48 ebp:0103e864 esp:0075cd30 eip:6fc1c600 flg:00010246
17:47:12.030  cs:015f ds:0167 es:0167 ss:0167 fs:119f gs:0000
First part of the stack dump:

Code: Select all

17:47:12.030  Stack bytes:
17:47:12.030  0075CD30: 50763805 ECD07500 5F763805 ECD07500  Pv8.ìÐu._v8.ìÐu.
              0075CD40: 48CD7500 D226C304 ECD07500 9DB4F56F  HÍu.Ò&Ã.ìÐu..´õo
              0075CD50: A8EA0301 C4020000 F4A94105 24A00301  ¨ê..Ä...ô©A.$ ..
              0075CD60: FF7FFF7F 04000000 07000000 C826C304  ÿÿ........È&Ã.
              0075CD70: 0A000000 00000000 00656D6F 6E006561  .........emon.ea
First part of annotated stack dump:

Code: Select all

17:47:12.080  Annotated stack dump

                     // EIP = 0x6FC1C600 - unknown - unknown+0000

              0075CD30: 50763805 ECD07500 5F763805 ECD07500  Pv8.ìÐu._v8.ìÐu.
              0075CD40: 48CD7500 D226C304 ECD07500 9DB4F56F  HÍu.Ò&Ã.ìÐu..´õo
              0075CD50: A8EA0301 C4020000 F4A94105 24A00301  ¨ê..Ä...ô©A.$ ..
              0075CD60: FF7FFF7F 04000000 07000000 C826C304  ÿÿ........È&Ã.
              0075CD70: 0A000000 00000000 00656D6F 6E006561  .........emon.ea
Last edited by Kurziel on Wed Aug 27, 2003 1:22 am, edited 1 time in total.

User avatar
afj666
Retired staff
Champion of the Light
Posts: 479
Joined: Sun Apr 20, 2003 10:15 pm
Location: Hvam St. (very small town)
Contact:
Denmark

Hand-picked

Re: [1.10 beta2] Custom Tbl and D2Win.dll

Post by afj666 » Wed Aug 27, 2003 1:29 am

Here is what I think you should do:

1. Make a shortcut to game.exe
2. Put this and D2CustomTbl.dll into you mod dir
3. change the paths in the shortcut accordingly
4. Make sure than NO other dll files have been editied other than D2Lang.dll and D2Win.dll
5. Make sure you mod dir have at least data\global\excel (no files are needed in there, this is only for .bin creation)
6. Also make sure you are using the right version of the dll files (I assume you already have, but just to be sure ;) )

Hope it helps
Extended Levels Plugin | Extended Object | Plugin | CustomTbl Plugin
Your Weight Is Appropriate.... For A Medium Sized Russian Tank
Avatar Created By Go][um

User avatar
afj666
Retired staff
Champion of the Light
Posts: 479
Joined: Sun Apr 20, 2003 10:15 pm
Location: Hvam St. (very small town)
Contact:
Denmark

Hand-picked

Re: [1.10 beta2] Custom Tbl and D2Win.dll

Post by afj666 » Thu Oct 23, 2003 2:01 pm

Important Upgrade

Since I joined Kingpin's DA mod we have been experiencing some strange fog related assertions. After intense bug hunting it appeared to be my D2CustomTbl.dll file that had a bug. I had merely forgot to add
memory deallocation to the dll :oops:

But anyway, now this has been fixed and i have put up a 1.10s version of the files. If you need the 1.10 beta1 or 1.09 bug fix just PM me, or post it here, and I'll se what I can do. ;)

file: Custom Tbl 1.10s
Last edited by afj666 on Thu Oct 23, 2003 2:03 pm, edited 1 time in total.
Extended Levels Plugin | Extended Object | Plugin | CustomTbl Plugin
Your Weight Is Appropriate.... For A Medium Sized Russian Tank
Avatar Created By Go][um

User avatar
afj666
Retired staff
Champion of the Light
Posts: 479
Joined: Sun Apr 20, 2003 10:15 pm
Location: Hvam St. (very small town)
Contact:
Denmark

Hand-picked

Re: [1.10 beta2] Custom Tbl and D2Win.dll

Post by afj666 » Wed Oct 29, 2003 4:59 am

1.10 Final Update

with no further presentation....: CustomTblPlugin-1.10 FINAL
Extended Levels Plugin | Extended Object | Plugin | CustomTbl Plugin
Your Weight Is Appropriate.... For A Medium Sized Russian Tank
Avatar Created By Go][um

User avatar
Joel
Retired staff
Dominion
Posts: 6921
Joined: Mon May 27, 2002 7:19 am
Location: Orsay
Contact:

Hand-picked

Re: [1.10 beta2] Custom Tbl and D2Win.dll

Post by Joel » Wed Oct 29, 2003 9:36 am

You get the extra dll to load nice ?
All my attempts failed ibnt he infamous "Unauthorized Lock Attempt" error !

Any details before I go over and recode all my nifty snippet ??
(of course, we can discuss this on PM to preserve this topic)
"How much suffering, mortal, does it take before you lose your grace?"
Shadow Empire (coming soon) | forum

Post Reply

Return to “Code Editing”