Making automap show whole map in my mod

Post here for all aspects of map making and level design. Click here to visit the Keep's official map site, Diabolic Cartography.

Moderator: Paul Siramy

Post Reply
Cook
Posts: 1
Joined: Mon Jul 02, 2018 9:19 pm
Iceland

Making automap show whole map in my mod

Post by Cook » Mon Jul 02, 2018 9:39 pm

hey been playing around with Modding for a little bit and made some nice Progress but i've been looking into the Maps and levels and automap and i've read most of the tutorials here and gotten some insight in regards what i'm doing but yet i'm not getting why i can't get a preset level/map to show on my automap

anyone able to give me some insight into this? like for example having Worldstone keep lvl 2 or 3 show on my automap

as that is a preset level/map if i remember correctly

appreciate any help :P

User avatar
Truedat775
Posts: 33
Joined: Fri Mar 02, 2018 9:14 am
Contact:
United States of America

Re: Making automap show whole map in my mod

Post by Truedat775 » Wed Jul 04, 2018 7:59 pm

impossible with softcode, but you can set 'NoMap' to 1 in monstats.txt and they will show up on automap.

User avatar
Xaphan
Hosted Forum Moderator
Arch-Angel
Posts: 1112
Joined: Fri Oct 08, 2010 10:55 am
France

Re: Making automap show whole map in my mod

Post by Xaphan » Wed Jul 04, 2018 8:51 pm

If I understand what you want correctly, you just need to set AutoMap to 1 in LvLPrest.txt for the level you want. Doing so will show the whole level on the automap once the game load that level.

Note that this only work on preset levels. Also, dynamic icons do no show on the map until you come close (like the inifus tree one).

Post Reply

Return to “Map Editing”